Van Eyck-jaar 2020

Gent

Verlengd tot juni 2021

Wie Gent zegt, zegt het Lam Gods. Gent is de stad waar Van Eyck zijn wereldberoemdealtaarstuk schilderde. Met ‘OMG! Van Eyck was here’ zet Gent in 2020 een jaar lang deonbreekbare band tussen de stad en de grootmeester in de schijnwerpers. Aangezien veel tentoonstellingen zijn uitgesteld i.v.m. de coronacrisis, zal 2021 ook nog in het teken staan van Van Eyck met als afsluiting het Sint-Jansfeest op 24 juni 2021.

Gloednieuw bezoekerscentrum voor het Lam Gods

Op 25 maart 2021 opent een splinternieuw bezoekerscentrum in de Sint-Baafskathedraal waar het grotendeels gerestaureerde Lam Gods in volle glorie en in optimale omstandigheden te bewonderen zal zijn. Met behulp van ‘augmented reality’ reizen bezoekers diep in het verleden en beleven de bewogen geschiedenis van het meesterwerk en de Gentse kathedraal alsof ze er zelf bij waren.

Van Eyck in de 21ste eeuw: multimediaal spektakel in de Sint-Niklaaskerk

Kunstenaar Mat Collishaw brengt met ‘A Digital Tribute to Van Eyck’ een digitale en muzikale herinterpretatie van het Lam Gods. Een immersieve reis door de wereld van Van Eyck met verbluffende, eigentijdse videomapping en een groots lichtspektakel in de Sint-Niklaaskerk. Ook tot 24 juni 2021 te zien.

Meer expo’s en evenementen zoals de tentoonstelling Kleureyck (t/m 21 februari 2021) in het Design Museum Gent, de Gentse Floraliën (1-9 mei 2021) in het teken vanVan Eyck, de OMG! 7 Senses Tour door Gent, het culinair concept Smakeleyck en meerleest u op: www.vaneyckwashere.be.