Terug naar overzicht

Overdag wonderlijke wetenschap, ‘s avonds weldadige natuur

Welkom in Herentals, de historische hoofdstad van de Antwerpse Kempen. Herentals ligt in de provincie Antwerpen en is makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Het is een groene stad met veel geschiedenis en een bijzondere voorliefde voor water: ideaal voor een familieweekendje weg in de herfst!

Ontdek de Wondere Wereld van Water in Hidrodoe: een interactief doe-centrum boordevol verrassende experimenten met water; boeiend voor jong en oud. Lanceer je eigen waterstofraket, creëer een gigantische draaikolk, speel een partijtje watervoetbal, ga met Frank De Winne de ruimte in of laad je eigen containerschip. Terwijl de kinderen ontdekken hoe ons kraanwater wordt gemaakt, kan jij relaxen in een Romeins badhuis of genieten van het aquarium.

In Hidrodoe kan je ook in open lucht experimenteren met water in een heuse Watertuin. Daar staan fantastische experimenten zoals het pompenspel, een waterparaplu, een springfontein en een hydraulische lift op je gezin te wachten. Niet te missen!

Uitgeput van alle experimenten? Plof dan even neer in de filmzaal, zet je 3D-brilletje op en geniet van de spannende 4D-film “Teruggespoeld”. Deze animatiefilm neemt je mee doorheen het fascinerende proces van drinkwaterproductie, alsof je zelf een druppel bent. Samen met de helden van de film word je als het ware meegezogen in de wereld van pompen, decantoren, zuiveringsinstallaties,… Speciale effecten maken de ervaring helemaal af.

`s Avonds kan je je na een boeiende dag in de wondere wereld van water terugtrekken in de bosrijke omgeving van Herentals. Je kan er kiezen uit tal van rustige logies in een heerlijk groene setting. In deze streek kan je volop van de rust genieten, overal vogels horen fluiten en af en toe zelfs een eekhoorn of konijntje bespeuren. Logeer bijvoorbeeld in een boshuisje: overal waar je kijkt zie je natuur. En wat dacht je van een herfstbarbecue om de dag af te sluiten? In Herentals kun je volop van de herfst genieten.

De ideale combinatie van wetenschap en natuur vind je in Vlaanderen!

Inspiratie voor activiteiten
Inspiratie voor overnachting