Terug naar overzicht

Overdag leren over geschiedenis, ‘s avonds slapen op een boerderij

Welkom in Tongeren, de eerste stad van België! Tongeren is een plek boordevol geschiedenis, cultuur en eeuwenoud antiek, op een steenworp afstand van de Nederlandse grens.

Wie in Tongeren is, moét een bezoekje brengen aan het Gallo-Romeins Museum. Er valt altijd wat te beleven, met een interactieve permanente tentoonstelling en spraakmakende tijdelijke expo’s. Dankzij de speelse, educatieve kinderroutes is het museum boeiend voor de hele familie.

In het museum (dat overigens in 2011 werd uitgeroepen tot Europees Museum van het Jaar) neem je een duik in het verre verleden. Maak een tijdreis van neanderthaler tot Gallo-Romein in de permanente expo, met het verhaal van de mens in de regio Limburg. Dankzij 2000 sfeervol uitgelichte objecten, levensechte figuren, animaties, maquettes en educatieve films laat het verre verleden je nooit meer los.

 

De tijdelijke tentoonstelling ‘Stonehenge: Voorbij het mysterie’ leert je dan weer álles over het bekendste prehistorische monument ter wereld. Er bestaan namelijk heel wat vragen over dit fascinerende bouwwerk. Wie trok het op? Hoe gingen ze tewerk? Waarvoor diende het? Waarom net die locatie? 3D-visualisaties, schaalmodellen, grafvondsten en filmbeelden loodsen je voorbij het mysterie en tonen een glimp van de cultuur van de Stonehenge-mensen. Raak in de ban van Stonehenge: een van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis.

Na een dag vol cultuur en geschiedenis is het tijd om simpelweg te genieten in de natuur. In de regio van Tongeren vind je tal van vakantiehoeves waar je je met het hele gezin kan onderdompelen in het aloude boerenleven. Zorgeloos genieten van de natuur, met paarden of pony’s, ezels, geitjes, cavia’s, konijnen, kippen, enz.. Proeven van het boerenleven was nog nooit zo leuk! Voor de kinderen gaat er een wereld open: ze kunnen spelen in het stro, rijden met go-carts, kalfjes laten drinken, helpen koeien melken en zelfs meerijden met de tractor.

De ideale combinatie van cultuur en natuur vind je in Vlaanderen!

Inspiratie voor activiteiten
Inspiratie voor overnachting