Terug naar overzicht

Overdag kunst ontdekken, ‘s avonds culinair genieten

Welkom in Oostende, de Stad aan Zee. Oostende is een bruisende stad die centraal aan de Vlaamse kust ligt.

Voor de derde keer op rij is de grootste kuststad van België de achtergrond voor het populaire kunstenfestival The Crystal Ship. Speciaal voor dit unieke evenement maakten (inter)nationale kunstenaars ook dit jaar grootschalige muurschilderingen en kunstinstallaties. Ze gebruikten daarvoor de hele stad als hun canvas.

De nieuwe kunstwerken bestaan naast de vijftig grotere en honderden kleinere creaties die voort kwamen uit de afgelopen twee edities. Samen vormen de werken een indrukwekkend artistiek parcours doorheen de binnenstad en langs het zogeheten Groen Lint rond Oostende. Alle werken blijven er permanent te bewonderen.

Nergens anders in Europa zijn eerder al zoveel kunstenaars in dit genre samengebracht voor een festival. Met The Crystal Ship wil de stad Oostende kunst naar de mensen brengen en dat is precies wat ze deden: op gevels van bedrijven en woonhuizen, midden in de stad, waar mensen wonen en werken. Een unieke kans om street art eens op een andere manier te ontdekken!

Met The Crystal Ship Kids Guide kun je het parcours met de hele familie bezoeken. Deze gids brengt met speelse woorden en kleurrijke beelden kunst op kindermaat tot leven.

Nadat je kunst en cultuur hebt opgesnoven in de stad, is het ‘s avonds tijd om culinair te genieten. Schuif met de voetjes onder tafel in een van de vele accommodaties in de buurt van Oostende met een eigen restaurant of culinair arrangement. Wat dacht je van op en top genieten van de Belgische keuken met verse, lokaal gevangen vis en schaaldieren? Of verkies je eerder een verfijnde en eerlijke keuken met seizoensgebonden gerechten? De keuze is eindeloos in deze streek, met zelfs enkele (hoeve)restaurants die zijn aanbevolen door Gault Millau.

De ideale combinatie van kunst en keuken vind je in Vlaanderen!

Inspiratie voor activiteiten
Inspiratie voor overnachting